UiT in Zonnebeke UiT in Vlaanderen
139 activiteiten gevonden
 • Speurtocht "De verdwenen steen van Zonnedaal" wandeling

  - Kasteelpark Zonnebeke
  5+
  Fiets- of wandelroute
  Al tientallen jaren zoeken de inwoners van Zonnebeke naar een steen waarop een wapenschild gebeiteld staat. De steen ligt ergens in het kasteelpark. Hij verdween en waar hij ligt, is een geheim dat de laatste inwoner van het kasteel meenam in het graf. Als je de steen vindt, krijgt iedere inwoner van Zonnebeke en degene die de steen met het wapenschild vindt, de titel van ridder of jonkvrouw.
  Lees meer
 • De Oude Kaasmakerij

  - De Oude Kaasmakerij
  Tentoonstelling
  De Oude Kaasmakerij werd volledig gerenoveerd en ingericht voor een unieke kennismaking met het productieproces van melk tot kaas. Hier kom je alles te weten over kaas! Hier ruik en voel je niet alleen kaas, je proeft het ook.
  Lees meer
 • Commandobunker Zandvoorde

  - Commandobunker Zandvoorde
  Monument
  Deze intact bewaarde Duitse commandobunker is een unieke getuige van de Slag van de Ypers Salient. Hij biedt een goed beeld van de Duitse bunkerbouwkunst uit W.O.I.
  Lees meer
 • Weidebijart

  - Pollepelweide
  Spel of quiz
  Weidebijart is een koebeestig spel, met een informatief gedeelte en een spelgedeelte. In het eerste deel wordt informatie gegeven over koeien. Het tweede deel is een spel in twee ploegen. Het spel gaat door in de weide. Er wordt geweidebiljart door grote ballen met grote stokken in het doel van de tegenpartij te schieten. Bij elk doelpunt krijgen de ploegen een vraag over het informatieve gedeelte
  Lees meer
 • Tyne Cot Cemetery

  - Tyne Cot Cemetery
  Monument
  Tyne Cot Cemetery in Passendale is met zijn 11.956 grafstenen de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. De begraafplaats wordt jaarlijks bezocht door bijna 200.000 bezoekers, waarmee het de bekendste oorlogssite is aan het hele westelijk front. De begraafplaats is doorlopend te bezichtigen. Het bezoekerscentrum is open van 10u-18u.
  Lees meer
 • Verjaardag feestjes : Spaarvarken zelf schilderen met acrylverf

  - atelier Terrac
  vier uw verjaardag in de atelier en schilder samen een spaarpotje. Er word ook gedacht aan snoepjes en pannenkoeken. max 8 kinderen .
  Lees meer
 • Polygon Wood Cemetery/Buttes New British Cemetery

  - Polygon Wood Cemetery/Buttes New British Cemetery
  Monument
  Deze twee begraafplaatsen in Zonnebeke vormen één geheel. Het kleine Polygon Wood Cemetery ontstond al tijdens WO I. De oorlogsomstandigheden gaven de begraafplaats een onregelmatig grondplan. Buttes New British Cemetery ligt in het verlengde van Polygon Wood Cemetery. Deze grotere begraafplaats werd pas na de Eerste Wereldoorlog aangelegd.
  Lees meer
 • Memorial Museum Passchendaele 1917

  - Memorial Museum Passchendaele 1917
  Tentoonstelling
  Met foto- en filmbeelden, een uitgebreide collectie historische voorwerpen en levendig gereconstrueerde taferelen, houdt dit museum de herinnering aan de slag bij Passendale levendig. Blikvanger is een onderaardse gang met communicatie- en verbandpost, hoofdkwartieren, werk- en slaapplaatsen. Een adembenemende ervaring van hoe de Britten als mollen onder de grond leefden...
  Lees meer
 • antiek brocante en rommelmarkt

  - t zonnerad zonnebeke trssoriestraat 6
  Markt of braderie
  antiek brocante en rommelmarktin de 2 zalen t zonnerad tressoriestraat 6 8980 zonnebekeop zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017voor info andre 0475.71.64.21
  Lees meer